Dag 2 High End mässan 2017 i Stockholm

Publicerat av mathias den

Här kommer bilderna från söndagen 19/2, enjoy!

Hegel hade gått all in och visade mängder med olika produkter. Deras vita produkter är snygga och passar in i dagens moderna hem. Hegel håller även bra priser på sina produkter!

Focal Sphear sköna lurar med bra passform till humant pris.


Nytt besök hos PL Audio och även i dag låter det mycket bra och det är svårt att inte fastna vid huvud riggen 🙂

Stadshuset i Stockholm

Hifi-klubben visade upp en ny billigare modell av LYNGDORF systemet som består av små högtalare och bas som sedan styrs av egen huvudenhet. Systemet spelar stort och kraftfullt med mycket bra rumskorregering ”Room Perfect”. Om de är snygga är en bra fråga, men de går nog att installera mycket snyggt och ge en maffig ljudbild.

Hifiklubben visade även några olika hörlurar

Det är små högtalare LYNGDORF skapat men de spelar riktigt bra och ger en bra stereo bild.

Hårdvara från LYNGDORF där man fokuserar på digitala lösningar och rumskorrigering i högsta klassen. Snart släpper de även ett försteg för hembio och stereo uppspelning i toppklassen!

Såhär ser basen ut till systemet

Pure Audio Project – Här snackar vi open air och byggsats på riktigt! Det är löjligt vad kraftfullt och snyggt dessa högtalare kan spela och det finns många olika varianter på hur du kan bygga ihop önskad modell.

Mycket trevliga högtalare, men rummet och förutsättningarna var inte de bästa så det lät mycket bättre sist jag lyssnade på dessa.

Bulow steensen har mycket fina produkter i sitt stall. Svårt att inte falla för Mark Levinson som gör fantastisk elektronik. Tyvärr kom beslutet om mässan lite sent så här fick en av mässans roligaste anläggning trängas i ett mycket litet rum! Trots detta pumpade anläggnigen på mycket bra till grannarnas förtvivlan samt att slutsteget fick så dålig kylning att det gick i taket 🙂 Imponerande vilken pondus och kontroll JBL högtalarna spelade! WOW!

JBL gör grymma högtalare, sedan är det frågan om utseende?! De är både snygga och fula men de låter fantastiskt.

Här snackar vi byggkvalitet till max !

EAD egen utvecklade högtalare som lät riktigt bra! De små gröna hade en fantastisk upplösning och renhet! Unika element som spelar fullregister. De låter mycket bättre än vad de ser ut!

IFI har snart en låda för alla omvandlingar 🙂

Transient Design visade hörlurar av toppklass

Mera hörlurar!

Kända Hifiman fanns på plats. Årets mässa erbjöd bra möjligheter att lyssna på marknadens bästa hörlurar för att finna sin egen favorit.

Diapson Dynamis högtalare för ynka 470.000kr de är handbyggda i norra Italien av föredetta personal från Sonus Faber 🙂

Fin byggkvalitet och stora som bara den! Det som gjorde mig förvånad var hur tunt de spelade! Något måste varit fel med så stora baselement och fin elelktronik borde det funnits botten och kropp.. Hoppas på bättre lycka nästa gång.

Högtalare från Avantgarde Acoustic stora horn och maffiga basar! Dessa högtalare spelar galet öppet och stort, låter klart bäst med röster och akustisk musik! När de spelar Rammstein förstår jag inte hur de kan tycka det låter bra?! Saknas midbas och dynamik. Men när de spelar Kari Bremnes är det svårt att inte bli tagen!

 

En till horn modell som är lite mer lätt placerad i hemmet 🙂 Dessa låter riktigt bra och spelar stort och kraftfullt. Läcker design med!

Budchardt Audio en relativt ny tillverkare som gör snygga och mycket prisvärda högtalare med grymt ljud.

Trevlig elektronik från Atoll

Högtalarna kan beställas direkt via tillverkaren och ligger rätt i pris!

Engelska QED är tillbaka och kommer nu med en ny modell av den kända Silver Spiral som lanserades på mässan. Fin kvalitet och bra ljud för rätt pengar.

Devialet fortsätter att satsa på sin Phantom på mässan presenterades en ny modell som heter Gold och det är det bästa jag hört från en Phantom såhär långt.

Det är inga billiga pjäser och om de är snygga eller inte det är en bra fråga?! Men visst levererar de ljudkvalitet och kvantitet!

Vill du ha din egen finväska att bära hem dina högtalare i är det bara att slå till 🙂

Wilson Audio är ett känt märke som funnits länge och de ligger även i högsta ligan på ljudkvalitet. Det var första gången jag gillade ljudet från deras högtalare! Det brukar oftast spelas svår klassisk musik men så var inte fallet denna gång ”Thank God”. Mycket bra trots litet rum.

Ett av mässans bästa ljud ”Kanske det bästa?” elektronik från Valvet och högtalare från Piega. Mycket rent och luftigt ljud som gav en härlig sweetspot och högtalarna försvann helt. Underbart!

Mässan var större och erbjöd bättre möjligheter till fika och något lättare att äta ett stort plus!

Ett nytt besök hos Bacch-SP för att göra ett nytt testa och se om det låter lika bra även en andra gång. Vi passade även på att lyssna på historien bakom. Spännande produkt som levererar en fantastisk upplevelse på rätt musik.

RHA visade sina produkter som hörlurar och en ny förstärkare för fickan. Blev mycket besviken på förstärkaren som inte gav någon större förbättring 🙁

Hörlurarna har mycket fin byggkvalitet och erbjuder bra möjligheter för att sitta fast i örat och även byta olika filter för att anpassa ljudet efter tycke och smak. Tyvärr blev jag aldrig vän med dessa lurar allt är topp förutom ljudet som är för tunt och livlöst.

Diapson små fräcka högtalare som spelar mycket rent och öppet. Snyggt bygge och spelar mycket större än vad de ser ut! Klart imponerande!

D

Även under söndagen fastnade vi i Perfect Sense rum. Både snygg setup och mycket bra ljud!

Mer Hegel…

Mer Hegel och högtalare från KEF läckert vitt och låter kanon!

Då var mässan slut för denna gången och dags att åka hem 🙁

 

Klart en av de bättre mässorna i Stockholm och bra med de nya lokalerna! Men var tog föredragen vägen? Det var ett mycket uppskattat element på tidigare mässor.