Kii framtidens högtalare?

Publicerat av mathias den

Söndag 2017-05-07 besök hos Perfect Sense i Bromma, event med Kii Three.

Jag och min kollega var lite tidiga på plats och startade därför dagen med en promenad i solen och bekantade oss lite med omgivningen.

Ulvsunda Båtsällskap, en trevlig båtklubb med många fina båtar samt ett mysigt fik.

Härligt väder denna söndag, tyvärr kommer kylan tillbaka redan i morgon 🙁

Ulfsunda slott en plats jag flera gånger åkt förbi men nu fick se på närmare håll.

Perfect Sense har gjort ett fint arbete med att iordningställa de gamla lokalerna i brandstationen till ett modernt showroom.

De gamla branddörrarna finns kvar och ger en känsla av hur det en gång var.

Vi öppnar dörren och kliver in hos Perfect Sense, häng med!

Dagens produkt är Kii Three som tillverkas av Tyska Kii. Högtalaren är aktiv och har 6-element + ett slutsteg och DAC för varje element. Slutstegen kommer från Hypex och är digitala, kanske de bästa digital stegen idag. DAC-chippen kommer från välkända Burr Brown som i dag ägs av Texas Instrument. En av de stora magierna med högtalarna är deras unika DSP som gör att högtalarna kan placeras i alla typer av rum. Genom att arbeta med DSP, som även kan ställas per högtalare, försvinner de vanligaste problemen med att rummet förstör ljudbilden. Detta gäller även basen som släcker ut felaktiga vågor för att göra bilden så ren som möjligt. Slutstegen lämnar 250W till varje element och hela kedjan är helt digital. Tillverkaren säger att högtalarna ger en rak kurva ner till 20Hz och kallar sina högtalare för Hifi svaret på Tesla. Genom ett nära samarbete med Hypex grundare Bruno Putzeys har de gjort allt i sin makt för att matcha element och elektronik med smart DSP teknik. Högtalarna har nu funnits i två år och det har skapats flera förbättringar som kunderna kan uppdatera via internet. Högtalarna påminner mycket om studio monitorer men i finare paket och bättre soundstage.

Har du ett modernt hem går det att få en mycket tilltalande och snygg setup utan stora monoblock och andra skrymmande hifi-produkter. Systemet styrs via fjärrkontrollen som även slår på högtalarna genom att klicka på volymratten. Här kan även flera källor kopplas in eller direkt via högtalarna.

Dagens demo spelades upp via en MAC-dator och USB rakt in i kontrollen på Kii Three. Musik källan bestod av Tidal via fantastiska Roon.

Den fina elektroniken som står på bänken i mitten används inte idag då högtalarna är aktiva och endast behöver en signal för att spela.

Chris Reichardt från Kii Audio presenterade högtalarna samt hur de skapats och vilka tekniska hjälpmedel som finns under skalet.

Ingångar för: SPDIF, Toslink, USB (24/384 samt DSD 128) presets 6st definierade av användaren.

Marcus Fordal ägare av Perfect Sense och drivande i detta magiska event.

Publiken består av personer som brinner för bra ljud och är redo att lära sig mer om den nya tekniken..

Under besöket passade vi även på att titta på tyska Zellaton – Stage en helt fantastisk högtalare. Här snackar vi finish som heter duga och varje del är byggd med högsta möjliga kvalitet. Zellaton är kända för sina element som de säljer till många andra tillverkare av högtalare. Märket har funnits sedan 1932.

Rosso Fiorentino tillverkar högtalare med rötterna i Italienskt hantverk. Högtalarna tillverkas i Florens förhand och lämnar inget för slumpen. Detta är högtalare för musikalisk återgivning som även ger en vacker finish.

Aurender en av de starkaste leverantörerna inom uppspelning av digitalt lagrad musik. Kompletta system med egen programvara för styrning direkt från Ipad.

APL har byggt en av de bästa DAC:ar som idag finns på marknaden, små serier och endast det bästa komponenterna.

PS Audio ett välkänt märke som funnits med ett tag. Här ser vi deras nya slutsteg som levererar ordentligt.

PS Audio DAC (Direct Stream Dac Junior) kan även byggas ut med streamingkort.

På toppen till höger ser vi Absolare som har en lång lista över utmärkelser och ses ofta ihop med märken som Kaiser och Zellaton.

Här ser vi fina högtalare från PMC som kommer från Storbrittanien, de är mycket kända inom studiovärlden. Här ser vi även högtalare i olika modeller från  Raidho.

Några fler högtalare från Raidho.

högtalare från PMC och Diapason.

MAC med Roon som uppspelare.

För den som inte kör med aktiva högtalare finns här fin elektronik från några av de bästa tillverkarna i branschen.

Under eventet spelades olika typer av musik allt från elektroniskt till Jazz och Hårdrock. Kii hänger med mycket bra oavsett vilken typ av musik som spelas på dem.

Roon appen iPAD med elektronisk musik från: Ryoji Ikeda.

Här ser vi baksidan på Kii Three i botten finns DSP inställningar och över sitter 2 bas element.

Djupa diskussioner mellan besökarna måste betyda att det är ett lyckat event.

Ett stort TACK till Marcus och Perfect Sense för ett mycket trevligt besök!