Sweetspot 2018 Söndag

Publicerat av mathias den

Sweetspot mässan 2018 i Jönköping dag2 – Söndag.

Även söndagen startade med ett kanonskott.

Ljudmakarn Här spelades det på svenska högtalare från QLN Signatur 3, elektronik från Atoll och skivspelare från Soulines Dostoyevsky DCX.

Atoll har även en stereo delar i miniatyr perfekt för den som vill ha mindre högtalare och trendig inredning, eller varför inte i köket?

Heed är ett välkänt märke hos ljudmakarn.

EN mycket bra svarv med ett rent utseende.

Snyggt uppställt är det hos Ljudmakarn, svårt att bli lite tegen av de fina skivorna som står i utställningen. Här finns flera av mina godsaker från uppväxten!

Atoll är inte bara välbyggt, utan även modulärt, vilket är ett stort plus. Det är rejäla trafos som sitter i denna snygga skapelse.

Mats Andersen som skapade QLN för många år sedan är nu tillbaka vid rodret. Det var mycket givande och roligt att höra honom berätta om hans resa inom Hifi och högtalarutveckling. En av många högtalare som han utvecklat är DLS Flatbox, som många idag har kopierat.

En mycket trevlig och jordnära utvecklare! Han nygamla modell låter dessutom bättre än någonsin.

Betyg 9/10 Snygga små högtalare som spelar stort, levande och med bra dynamik och baskontroll. Även Atoll gör mycket bra produkter till rätt pris och det var en mycket bra kombination ihop med QLN. Snyggt!

ARVA Trading AB Här spelades på ATC högtalare samt egen utvecklad elektronik. Modellerna finns både som passiva och aktiva samt för pro branschen.

En mycket uppskattad detalj var hur högtalarna var uppsatta för demo. Genom att växla under pågående uppspelning kunde du höra alla tre modellerna under samma låt. Det var helt klart tripp/trapp/trull på upplösning och fyllighet.

Mycket trevlig utställare som gjorde det bästa för att ge en så bra bild av högtalare och utrusning som möjligt.

Betyg 7/10 Högtalare och elektronik saknar lite att önska i utseende och byggkvalitet, mellan registret är riktigt bra i upplösning, men ljudbilden är inte så uppmålande utan mer av monitor spridning.

MYC Audio Här visades det upp fler bra produkter inom ljud och ljudförbättring.

Taga som gör mycket bra högtalare till humana priser är ett exempel på bra högtalare, som kan användas både som hembio högtalare eller för inbyggnad i stereo. Högtalarna spelar transparent och passar utmärkt ihop med andra märken.

Många prisvärda produkter för den som vill slippa öppna stora plånboken och endå få en bra anläggning.

I själva rummet spelades det på stativare från TAGA Diamond och elektronik från Nuprime som är före detta Nuforce, en av de som satt klass D på kartan. De fortsätter att utveckla bra produkter i den digitala världen.

Helt rätt setup med en platta som bara skickar en signal för uppspelning och du kan fokusera på att finna rätt spår att lyssna på.

Betyg 7,5/10 Helt okej ljud, snälla och lättlyssnade högtalare, saknar lite botten och dynamik i ljudet men samtidigt mycket prisvärda och välbyggda.

Tydliga likheter finns kvar från Nuforce tiden.

Min vapendragare Claes, hjälper till att skriva anteckningar för att lättare återge vår uppfattning av allt som visas. Bra jobbat!

Vi som har eller äger en Nuforce, känner igen denna ”Star wars” liknande fjärrkontroll.

Soundots Visade upp en mycket liten högtalare som lätt kan para ihop sig med fler för att bygga upp en större anläggning. Högtalaren är driven av laddbart batteri och kan liknas med en ”Bärbar högtalare till din mobil”. Varje enhet håller ca 8h på en laddning.

Genom att skjuta högtalarna mot varandra byter de färg till grönt och visar att de nu är ihopkopplade.

Möjlighet att spela upp digitalt eller via analog anslutning. Genom att koppla samman flera får du en större och starkare ljudbild.

Betyg 5/10 En bra idee och läcker hantering av ihopkoppling, ljudet saknar både mellanregister och botten för att göra dem till ersättning för vardagsrummet. Finns idag en uppsjö av bärbara och laddningsbara högtalare som låter bättre och är billigare. Det borde även byggas till stöd för att bygga upp dem i stereo och erbjuda olika storlekar och basmodul.

Pioneer Vintage Här spelades det på mycket fina produkter från Pioneer som gällde ”back in the days” det är en mycket attraktiv setup och demo som grabbarna byggt upp för oss besökare! Det är roligt att se att det finns någon för allt och att det tas om hand på fina produkter som lämnat bäst före datum för marknaden.

Förutom att spela på Pioneer riggen så såldes även elelktronik och vinylspelare till mycket bra priser som är servade och fullt fungerande. Det var inte lika mycket plast i de äldre modellerna som det är idag.

Betyg 8/10 Mycket snygg setup, härlig energi och personer som brinner för sin hobby! Än idag blir man imponerad av hur välbyggd och fina detaljer det är på många av produkterna från förr. Jag besökte rummet 2-gånger och det spelades musik på Pioneer anläggningen och visst lät det bra!

Thomas Audio Här spelades det på Matrix Audio och högtalare från Intelligent sound.

Matrix Audio har mängder med fina produkter inom digital tekniken, är du redo att ta steget in i den digitala världen kan detta vara något. De är smidiga och moderna till utseendet.

Betyg 7,5/10 Inte helt optimerat för maximal ljudkvalitet, men det lät helt okej. Fina produkter och roligt att se en digital setup!

Snygga moderna produkter som ligger rätt i pris!

APS Tubetechnique Här spelades på rörelektronik av det finare slaget med försteg från Audio research. Högtalarna är stativare från franska Focal.

Betyg 8,5/10 Levande, mycket bra mellanregister och naturlighet i rösterna, saknades en del i botten som Focal inte spelar, fantastisk elektronik! 

Företaget är Svenskt och konstruktören heter Anders Pethrus Svensson, han tröttnade på att inget var gott not och började tillverka egna lösningar.

Det är svårt att finna något att klaga på i detta rum, det ska vara att det är mycket produkter som tar plats 🙂

Focals stativare är kända för att ge bra upplösning och ett fantastiskt mellan register och det gjorde de även i denna setup.

Kenneth Englund Audio Här spelades det på högtalare från Peak-Consult som heter InCognito 20th, Virtus RI-100 med inbyggd DAC samt flera spännande strömprodukter.

Kenneth berättar hur viktigt det är med rena strömtrafos och att ta bort switchade nätdelar. I anläggningen har han bytt ut samtliga trafos för att endast köra raka.

Läckra välbyggda högtalare som även lät mycket bra!

Mycket spännande ström produkt som hjälper dig att få ren ström ”Qvision Clean Power Supply” kan monteras i husgrunden om så önskas 🙂

Betyg 9/10 Här spelades musiken helt digitalt direkt från en bärbar dator, mycket högupplöst ljud, högtalarna sprider sig fint i rummet så du inte lyssnar på dem utan endast njuter av musiken. KANON!

Här kommer fler bilder från bilstereo killarna

Det fann några bilar som sticker ut, som inte bara lyckats få bra ljud i bilen utan även putsat till bilen till en ny nivå!

Det blir jobbigt att köra puckelpist med denna bil 🙂

Läckra detaljer, me like!

Att bygga bra ljud i en bil är en utmaning, inte nog med att det mesta rör på sig och du har mycket ljud från däcken så vill du kunna använda bilen när du är klar. Därför är det en fröjd att se när bygget är så snyggt gjort att det nästan ser ut som original..

Spännande kabeldragning, inte alla som har kopparrör som skydd.

När man ser alla snygga BMW och hör ljudet de skapat med Gladen och Mosconi blir man bra sugen att bygga om i sin egen bil igen 🙂

Ultimate Sound Här spelas det på TAD’s minsta högtalare ”Micro Evolution One ME-1” och deras egen elektronik rak igenom. Vi besökte rummet samtliga tre dagar under mässans helg och det lät bara bättre för varje gång! Har du lyssnat på TAD tidigare så känner du igen deras ljud direkt, det är öppet och har en timing som är helt sjuk. Rent översatt – det är musik och på riktigt.

TAD är ett företag i Pioneer svären och de bygger likt Toyotas Lexus premium rakt igenom. Här handlar det inte om volym utan att vara bäst, något som de lyckats mycket bra med.

Jörgen som driver Ultimate Sound i Vimmerby, har ett stort musik hjärta och när han inte jobbar i butiken bokar han artister som uppträder i Vimmerby. Han har installerat TAD till en av våra mest folkkära musiker/låtskrivare/producenter. De använder nu TAD för att lyssna och mastra i studion.

Det är roligt att höra Jörgens historier och han spelar noga utvalda låtar som han gärna berättar om, vilket gör det hela mer spännande.

Betyg 10+/10 Utan tvekan, mässans bästa ljud i både upplösning, transparens och timeing! Det kostar pengar, men du får vad du betalar för och ett smile ingår i köpet.

Som vanligt är en av flera hemligheter beryllium.

Det är en liten högtalare som spelar som en golvare.

Här ser vi Jörgen, vid TAD anläggningen samt en TEAC integrerad som också spelar mycket bra.

Bilstereo tävlingen avgjord, dags för prisutdelning.

Det tävlas i olika klasser och med olika budget.

Här ser vi mässans arrangör som är djupt delaktig.

Hela bilstereo gruppen

   

Mässan börjar gå mot sitt slut och det är dags att packa ihop, några har kommit lång väg, vilket är både imponerade och roligt!

Innan det var dags att packa bilen för hemresa mot Stockholm, passade vi på att besöka Tonny och Ljudbyggaren. Här kommer några läckra produkter som skulle packas ner.

Mässan öde och det är dags att packa ihop bilen och åka hem. Hoppas på en lika trevlig mässa nästa år!