Demo av nya MSB Discrete DAC och Premiere DAC

Publicerat av mathias den

Det är söndag och helgens sista dag, jag vaknade upp och fick frukost på sängen för att fira ”Fars dag”.
En bra start på dagen, som fortsatte i bilen mot Bromma för att titta på nyheter från Amerikanska MSB.
Dagens presentatör kommer från Göteborg och heter Leif Olofsson, en av huvudpersonerna från företaget Marten som är mest kända för sina högtalare.

Det är premiär för Discrete DAC och Premiere DAC från MSB, som är en av de främsta tillverkarna inom digitalteknik. Bolaget ligger i Silicon Vally i USA och det är här utveckling och produktion sker inhouse. Förutom modellerna som visas idag finns Reference och select som används som förebild för utvecklingen av de nya modellerna. En spännande detalj, är hur välbyggda och modulära produkterna är, det betyder att du som köpare kan uppdatera och bygga vidare på olika moduler. Fil-stödet är på plats för att stödja samtliga av dagens format som DSD, MQA och fullt Roon integrerad klient. För att hålla ner priset och låta kunden välja hur mycket de önskar lägga på bra ström finns fler möjligheter till strömförbättring.

För att göra det lättare att höra skillnaden mellan de båda DAC produkterna, började demon med den enklare Discrete DAC och den medföljande ström delen som kan byggas ut till två. Det hörs tydligt att detta är en produkt av högsta kvalitet, men en otrolig upplösning. Däremot när vi bytte till storebror Premier DAC blev allt bättre, större och med mer lugn och naturlighet på återgivningen. Bäst blev det när vi gick hela vägen och använde den uppgraderade nätdelen som är snyggt byggd i samma design. Detta är utan tvekan en av de bästa digitalomvandlare som finns idag. Det är inga billiga produkter och de kräver en anläggning av kvalitet för att skina, men då får du något extra.

Förutom MSB användes elektronik från C.E.C., Ypsilon Electronics samt kablar och strömhantering från Anzus. Högtalarna som presenterade musiken kom från välkända Verity Audio.


Leif från Morten

    

Tack Markus & Leif för en trevlig stund i musikens värld.