Take 5 Hi-end mässa på Ulvsunda Slott i Stockholm

Publicerat av mathias den

Idag har vi varit på mässa/event hos Perfect Sense på Ulvsunda Slott.

Här följer lite bilder och tankar från dagens äventyr.

Ulvsunda slott ligger vackert i Bromma, endast några minuter från Stockholm city.

Perfect Sense firar 5år som återförsäljare av Hi-end produkter.

Skaparen heter Marcus, han började sin resa hemma i lägenheten i Stockholm, nu har det växt och känns  mer på riktigt. Hans företag säljer idag flera kända varumärken.
Läs mer om hans resa här.

Marcus hälsar besökarna välkomna till dagens event Take-5

    

Det bjöds på nybakad tårta och kaffe till alla besökare.

Kaffet var gott och tårtan kompakt, så det fanns gott om energi för att orka med några timmar  musik och produkter för bästa ljudåtergivning.

Vi började mässan i Mola mola rummet. Extreme Solutions har arbetat och byggt flertalet Ncore/Hypex baserade lösningar genom åren. Det var därför extra roligt att träffa en representant från Mola Mola som byggt den bästa Ncore lösningen idag.

Den nya digitala tekniken är helt fantastisk och har många fördelar mot den gamla analoga. Det gäller bara att göra rätt och använda rätt lösningar för att inte snubbla på mållinjen och skapa något som är sämre än den äldre tekniken. Ett bra exempel på det är Tambaqui  som är en av de bästa ljudförmedlare som finns idag.

RUM1: Mola Mola, Audience, Verity

Ewald från företaget Mola Mola, presenterade den mycket fina Tambaqui som är både DAC & Försteg av rang. Utvecklingen är gjord tillsammans med Bruno Putzey som ligger bakom Ncore och Hypex framgångar. Om du ska köpa en bra omvandlare så börja att lyssna på denna, det blir sedan svårt att byta till något annat.

Vertity Lakmé är en högtalare från Kanada

Ewald berättade att det var första gången för honom i Sverige och det lät som han redan trivdes bra. Han berättade också hur de utvärderat dagens chip tillverkade DAC-Chip och att ingen av dem var goda nog för att bygga en bra lösning. Sedan började de att utveckla sin egna deskreta lösning. 

Rummet led av en del stående vågor och basen blev överstyrd vilket gjorde att det inte släppte så bra som det kunde ha gjort. Men klart godkänt.

Förstärkare från Amerikanska Audience

Jag tycker inte att Mola Mola DACén kom till sin rätt och visade hur förbaskat bra den är, tror att det är en kombination av elektronik, högtalare och rummet. Samt att jag tycker att musikvalet inte var det bästa för att visa deras potential, men som vanligt är det tycke och smak.

RUM2: Aavik, Ansuz och Børresen

Ett rum fullt med kända märken från våra Danska grannar (Aavik, Ansuz och Børresen). Här fanns mängder med kablar och akustik produkter samt högtalare av den högsta klassen.

Flaggskeppet från Børresen, som heter 05 Kablarna som används är från Ansuz serie D-TC

Det är inte varje dag som ett system är uppkopplat med en sådan mängd av produkter i samtliga led. Här snackar vi rent och stort ljud med mycket bra mellan register.

Om du ska strömma musik tycker Ansuz att du skall köpa deras ”Switch” för att få bättra ljud och ett renare nätverk.

En mycket läcker integrerad förstärkare från Aavik Det var ett stort intresse av att lyssna på denna enorma anläggning som kräver både banklån och mängder med krossade spargrisar för att komma i närheten. Kanske det inte är så dyrt med en Ferrari ?

Fritz är en kändis som varit med på flertalet mässor och gärna berättar om konsten att få ut maximalt från din anläggning med deras produkter.

 

Fritz in action när han berättar hur viktigt det är att börja med första strömkabeln och sedan bygga vidare på sin anläggning. Många byter ut alla delar som kommer efter istället för att böra från början.

Stativare Acoustics 01

Det var roligt att höra topp modellen med alla produkter och anpassningar som gjort för att förmedla dem på bästa sätt. Jag har hört Børresen många gånger tidigare med dessa högtalare är helt klart bättre och spelar med större ljudbild och med pondus. Det är rent och en öppen soundstage när Børresen 05 spelar musik. Det märks tydligt att dagens svagaste länk är rummet som förstör mycket i bashanteringen. Det saknas bas i det djupare frekvenserna men driver på desto mer i mellanregistret. Jag personligen kan tycka att deras diskanter kan bli lite hårda och kalla och det är något som saknas för att det skall svänga ordentligt. Men smaken är som baken och tur är det att vi inte alla tycker lika. 

RUM3: Ayre, Boenicke, Vertere

Boenicke är en tillverkare som börjar ta mark och har högtalare i flera storlekar. Idag spelades det på den lilla modellen W5. Det är otroligt hur bra denna lilla burk kan spela om du matar den med bra elektronik. 

Om den är snygg eller inte är nog upp till var och en att tycka. Men vill du ha något anonymt som sprider välljud i hela lägenheten är detta ett mycket bra val.


Trevlig presentation av denna minimalistiska topp anläggning


Ayre EX-8 passar utmärkt till dessa små mjölkkartonger.

En passande setup som låter mycket bra och även visar att det går att bygga en anläggning utan en massa extra tillbehör. Borde vara ett förstahandsval för många som bor i lägenhet och inte vill ha en stor setup av produkter men gärna ljudet som kommer ut. 

RUM4: Dutch & Dutch, Lumin, Vertere, Roon

En utmanare till Kii och finska Genelec är Dutch & Dutch som likt sina motståndare är en helt aktiv lösning. Modellen heter 8C och är en stativare som spelar med bra spridning och kraftfull botten utan att gröta ihop ljudbilden.

Det var många som var intresserade och imponerade av hur bra och med vilken pondus dessa högtalare kan spela. Måste säga att det var en bra demo som genomfördes under dagen där man tog hänsyn till olika faktorer i rummet och försökte beskriva vad man ville visa med olika musikstycken.

 

På plats fanns en av kunderna som berättade om högtalarna och spelade musik från Roon som stöds av högtalarna och gör dem än mer lättanvända.

Martijn Mensink från Dutch & Dutch berättade om hur högtalarna är konstruerade

Högtalarna gräver djupt i basen och sprider ljudet stort och balanserat. Detta är en bra lösning för den som vill ha ett bra ljud men även kunna spela det mesta utan att det blir för analytiskt. Passar även mycket bra till film och andra media tjänster. Rekommenderas varmt till rätt köpare.

Det är tydligt att detta är framtidens lösning för ett hifi-system, då tillverkaren kan optimera hela signalvägen och även delningsfilter och slutsteg. Det betyder att den som köper högtalaren får det ljud som är utvecklat och anpassat. Spännande att följa den nya utvecklingen och se vart den leder oss i den nya generationen av bra ljud och bild.

RUM5: Absolare, Echole, Steinheim, C.E.C och APL

Absolare en helt makalöst bra integrerad förstärkare, billig är den inte men ljudkvalitet finns det så det blir över. Förstärkaren är en spännande hybrid som inte bara förmedlar musik utan har ett spännande yttre.

Ovanligt med förstärkare i läder?

Kerem Kucukaslan var en trevlig förmedlare av Absolare och Echole som är deras kablar.

Gillar du klassisk musik eller sing song writer är detta något extra!

Högtalare från Stenheim och heter Alumine 3. De lät mycket bra och avslappnat utan att tappa något viktigt längst vägen.

Helt klart ett av de bästa rummen på dagens mässa

Ett trevligt rum som lät mycket bra och det var svårt att bli lyssningstrött, däremot saknades det mer blandad musik. Det mesta som spelades var klassisk och kör musik vilket inte återspeglar hur denna uppsättning låter med mer blandad musik. Fina produkter och mycket trevligt bemötande av Kerem.

RUM6: CH Precision, FinkTeam, Vertere

Här fick vi möjligheten att bekanta oss med FinkTeam och CH Precision.

Högtalarna heter Borg och kan nästan liknas med en stående likkista 🙂 Men låt er inte luras av utseendet, detta är trevliga högtalare som spelar mycket avslappnat och öppet utan att bli för analytiska.

Fin byggkvalitet med modernt möter oldschool

CH Precision är inte bara snygg elektronik, det är även byggt som en stridsvagn.

Tyvärr tycker jag det kändes lite avslaget i detta rum, det var mindre folk och de som höll i musik uppspelningen sa inte många knyst. Det är synd för detta är trevliga högtalare och bra elektronik som är lätt att tycka om och borde passa många olika lyssnare.
Rekommenderas varmt att titta närmare på dessa go-bitar.

Vi tackar Markus och Perfekt Sense för en mycket trevlig tillställning.

Hoppas det blir fler tillfällen framöver.