HiEND Mässan Dag 2

Publicerat av mathias den

En ny dag i Hiend världen, fullt av trevliga människor och kollegor i en bransch som är mer som en livsstil.

Först kommer bilder från Septons rum.
Här visades det högtalare från Klipch stora härliga högtalare från Palladium Serien till mindre modeller.Här spelades även på Heresy 3 en mindre golvhögtalare i Classisk 50-tals look. Givetvis med horn och mycket bas och denna låda levererade en heldel skoj. Vill du ha ett stort kraftfullt ljud som gör det roligt att lyssna på musik även om det är tung rock eller pop är Klipch ett märke att titta närmare på. Givetvis visades det flera förstärkare och CD från Marantz men även lite nyheter från Rotel som försöker att komma tillbaka till rampljuset. Gillar deras nya design är clean och snygg.

DSC_9403 DSC_9400 DSC_9398 DSC_9396

ELAC är ett företag som lyckats bra på senare tid. De har mycket bra element och låter luftigt och rent samt spelar i den högreklassen i mellan segmentet. Deras senaste vägg högtalare är inte bara extremet lika DLS utan är rena plagiatet förutom att de spelar skjortan av orginalet Vill du ha en clean setup hemma så fungerar dessa utmärkt att sätta i samtliga rum och häng på en sub så har du ett system som både spelar hifi och party. ps.. Bra waf 🙂

DSC_9394 DSC_9408

Ett företag som lyckats komma mer riktigt bra produkter på senare tid är Oppo, dom kom och segrade med sin BluRay spelare. Nu har de även byggt en DAC med hörlursförstärkare/försteg/streaming med bästa ESS chippet och riktiga balancerade ingångar lämnar denna något att sukta efter !
Lyssnade på spelaren med deras egen hörlurar vilket lät fantastiskt! Skulle vara skoj att låna hem och se hur den levererar i en finare anläggning, gissar att den låter fantastiskt. Snygg är den också, vilket även deras hörlurar är.

DSC_9411DSC_9404DSC_9406DSC_9409

DSC_9382DSC_9380

Nästa stop blev hos Genelic ett Finskt studio märke som senaste åren har växt som en skog även på hemma sidan. I Finland är det lika vanligt att äga en Genelec högtalare som en Nokia. Högtalarna är byggda för studio marknaden men erbjuds nu även för hemma marknaden med en hemma serie som erbjuder lika bra högtalare och rumsmätning. Det är gedigen bygg kvalitet i riktig metall och alla högtalare är aktiva så du behöver bara en källa för att börja spela. Detta betyder att du lätt kan bygga ut systemet och det är lätt att möblera med dessa. Ett märke som kommer bli större än de är idag.

Företaget Perfect Sencse visade upp några trevliga produkter som Aria en musik server för streaming och rippning med högsta DSD kvalitet. Här fanns även Jeff Rowland och några olika högtalare att titta närmare på. Fina prylar.
DSC_9393 DSC_9392 DSC_9391 DSC_9390

Ett av dagens mission är att lyssna på olika hörlurar för att se vilka som låter bäst och håller vad de lovar. Det är extremt stor skillnad på olika hörlurar vissa sitter inte bra andra är för färgade en tredje har inget liv eller för lite bas och för mycket topp.
Sennheiser har funnis med länge och har i dag ett stort utbud av olika modeller. Allt från billigare modeller med fjärrkontroll till trådlösa lurar med blåtand och laddningsbara modeller. Deras populära Momentum serie har gått bra i press och bland kunder, efter att lyssnat igenom modellerna kan jag inte säga annat att de låter bra men långt i från bäst. Bra bang for the buck 🙂

DSC_9387 DSC_9386

Ett besök hos Hifi-agenten gjorde att vi fick höra på Martin Logan vilket är ett fantastiskt märke. De har länge gjort elektrostat högtalare men har nu även vanliga högtalare med standard element. Fick även klämma på deras nya limpa som fått mycket lov ord i pressen. Tyvärr var den inte kopplad så det gick att lyssna på den men för pengarna lär den nog låta riktigt bra !  Här fanns även hörlurar från Ultrasone vilket är ett märke som gör studio lurar, många som använder dessa jag har ett par hemma när jag jobbar kan bara säga att de är fantastiska och dessutom sköna att ha på under lång tid!

Givetvis fanns även Bladelius läckra media spelare som kan användas direkt på väggen eller i stativ. Men bäst blir den om du styr den via en Ipad eller telefon. Det har nu även släppts ett digitalt slutsteg som kan monteras i botten av spelaren och då behövs endast ett par högtalare för att få ett kanon ljud!

Känns mycket BO men snyggare, bra jobbat grabbar. Dock undrar jag vad som händer i framtiden då nya format och streaming tjänster kommer, mycket kan säkert uppgraderas men alltid svårt med hårdvarulösningar.

DSC_9354 DSC_9356 DSC_9357 DSC_9347

DSC_9358 DSC_9359

PS Audio spelade på maintosh som alltid varit ett favorit märke och även om de ser retro och udda ut är det något magiskt med deras robusta utseende! Ljudet lät bra dock spelades ingen rolig musik så efter tre försök gick vi vidare.

Vi stannade i stället vid Klutz Design de visade upp några riktigt trevliga förstärkare för hörlurar från Bakoon. Vi lyssnade på några fantastika hörlurar samt högtalare från Trenner & Friedl.

DSC_9366 DSC_9368 DSC_9376   DSC_9363

Audio Concepts rum var svårt att missa, de enda högtalare som var i närheten så stora var Mårten 🙂 Om visst gick det att spela så väggarna började att svänga med. Elektroniken är fantastisk och lät mycket bra även på förra mässan även om högtalarna var små och betydligt billigare. Tillverkaren Daniel Hertz SA är en spännande tillverkare med massor av produkter och även mjukvara i sitt stall.

DSC_9344 DSC_9342 DSC_9340 DSC_9360DSC_9335 DSC_9333 DSC_9332 DSC_9331

Här är nog mässans bästa hörlurar tillsammans med Abyss om du kan tänka dig att betala för både lur och bra dac förstärkare. Magiskt elektrostatljud där allt är otroligt tight och detaljerat! Här fanns även iFI som är ett stort sortiment av läckra och mycket prisvärda burkar för förstärkning/DAC m.m.

DSC_9328 DSC_9327 DSC_9326 DSC_9329 DSC_9451 DSC_9452

Vi fastnade i Focal rummet igen och avslutade även mässan där tills vi blev utkastade 🙂 Även när vi kopplade in telefonen och körde komprimerad musik lät anläggningen helt magiskt. Känner mig rätt nöjd att äga ett par FOCAL UTOPIA högtalare, det är bara elektroniken som inte kan mäta sig med detta samt ett så stort rum. Säger bara wow !
Focal har gjort hörlurar som fått mycket priser och bra press, äntligen hade vi tid att lyssna och visst låter som bra men Audio Technica’s senaste Hifi lur för 2500:- tycker jag var bästa luren på mässan förutom de finaste för betydligt mer pengar.

DSC_9454 DSC_9456 DSC_9458 DSC_9460 DSC_9461 DSC_9317

Ska du köpa ett par riktigt bra hörlurar som spelar med upplösning i riktig hifi klass så är det dessa som gäller Audio Technica Hi-Res Audio ATH-MSR7. Slutade med att ett par svarta fick följa med hem, de är lätt drivna så det låter även bra med en telefon eller platta även om de givetvis trivs bäst med en förstärkare.

DSC_9319 DSC_9321 DSC_9322 DSC_9325 DSC_9449 DSC_9448

Devialet visade upp sina digitala förstärkare och integrerade lösningarsamt en ny prototyp som är en ”SONOS” killer. Allt inbyggt du kan ha flera upp till 35st sammankopplade och de spelar 360 så har du bara en har du ljud i hela rummet.

Tyvärr gick det inte att spela då detta är förhands version och endast för att visa vad som komma skall. Blir spännande att se vad den kommer kosta och hur den låter. Den är inte så stor och ser ut som ett skepp.

Deva DSC_9444 DSC_9443 DSC_9442 DSC_9441 DSC_9437 DSC_9429DSC_9435 DSC_9433  DSC_9428       DSC_9412

Mårten hade på söndagen lyckats få liv i sina högtalare efter problemen i lördags. Det var många som var nyfikna och de skröt om att de hade mässans bästa ljud. Jag håller inte med alls utan tycker focal och även Audio Nord lät bättre, dock är det som alltid du ska sitta i sweetspot och det bör vara någon musik du känner igen. Men visst lät det bra! Mycket prylar var det också både ström rening, monosteg.

DSC_9427 DSC_9417 DSC_9418 DSC_9421 DSC_9424 DSC_9425