Sweetspot 2016 Clarion

Publicerat av mathias den

Sweetspot

Webben_00053

Då var det dags för dag1 på Sweetspot. Häng med oss runt i alla härliga rum och bland fina anläggningar.

Webben_00054

Sweetspot erbjöd besökaren att köpa både CD-skivor och LP-skivor.
-Det fanns flera trevliga samlar boxar att lägga sina pengar på för den som fortfarande gillar CD eller Vinyl. Föredrar digitalt direkt via server.

Webben_00055

Webben_00057

Old School Hifi presenterade flera trevliga produkter samt ett mycket bra ljud från Blumenhofer Acoustics-Genuin FS2 som spred ett öppet och mycket naturtroget ljud i hela rummet. WOW

DSC_1853

Här snackar vi riktiga rör ! Både stora och läckra 🙂

Webben_00056

Här visades även upp flera modeller av rör lösningar för den som gillar det.

Webben_00058

MYC HIFI spelade på en del nya goa Kina prylar till bra pris tex, AUNE S16, XINDAK, AURALIC ARIES. Högtalarna var TAGA Diamond F100SE V2 personligen tyckte jag att de lät vasst och tunt. Men fin kvalitet på hantverk och utseende. Här visades även Swans mindre högtalare och de låter riktigt bra för deras låga pris!

Webben_00059

Mässans dyraste system från Vitus Audio, stora högtalare med kända element och maffiga monoblock. Tyvärr måste jag erkänna att ljudet var inte bra alls.
Det lät beslöjat och ansträngt vilket kan vara rummet och andra saker med så stora högtalare.
Ett stort plus för den snygga elektroniken, om högtalarna är snygga eller inte är nog upp till var och en att avgöra:)

Webben_00060

Snygg och kraftfull elektronik från Vitus, längst ner är deras media spelare med inbyggda hårddiskar och grafisk display. Dessa produkter är nya för mig och det vore spännande att testa, kvalitet och högsta möjliga finess är bara förnamnet.
vA

Webben_00061

Hör ser vi insidan på ett av Vitus läckra DAC:ar

Webben_00062

Ett Slutsteg från Vitus, med fina ingångar och högsta kvalitet på paketeringen 🙂
Leverantör

Webben_00063

Sonus Concordia presenterade sina senaste el och signal kablar, som är handgjorda på beställning.

Webben_00064

Ett besök hos Stylus som körde med Audio Physic och elektronik från Moon. Snyggare elektronik får man leta efter, de låter även mycket bra kör själv deras DAC. Dock vet jag inte om det var rummet eller kombinationen som gjorde att det inte lät så bra som det borde göra. Kablage var från Nordost.

Webben_00065

Webben_00066

VTL monoblock och Nordost

Webben_00067

YG Acoustis Carmel2

Webben_00009

Musical Innovation ett av mässans bästa ljud utan tvekan. Här fanns ett otroligt 3D djup och lugn i musiken. En helt annan ljud bild än den vanliga som lät mycket levande och naturtrogen.

Webben_00008

Äkta oldschool, Technics från the Vintage Room – lät bra och skoj bland alla nya och dyra anläggningar!

Webben_00007

Mer vinyl !

Webben_00005

Harbeth högtalare låter mycket bra och det gjorde de även denna gång. Dock faller de inte mig i smaken, de är lite för oldscool design. Gillar du det är detta något att kika närmare på!

Webben_00006

Mycket läcker vinyl svarv

Webben_00004

Hembiobutiken visade upp monitor audio samt ett par högtalare från Triangle – Här spelades det en heldel go hårdrock från Deep Purple MFL. Ljudet var rent och stort men saknades en heldel värme och kontroll.

Webben_00003
Trevlig elektronik och snyggt med de gröna dioderna.

Webben_00002
Massor med trevlig elektronik från Audioactive. Här finns märken som Svenska Primare samt fantastiska högtalare från Raido. Deras setup var mycket bra, härligt stor ljudbild och rent ljud och även botten och upplösning. Tror även dessa snygga högtalare får godkänt i vardagsrummet 🙂

Webben_00001

Olive en komplett musik spelare för styrning från din Platta eller mobil. Snyggt och hög kvalitet till ett lågt pris ! Gillas..

Här lämnade vi Sweetspot för att fortsätta på Highend Mässan med utvärdering och bilder 🙂


1 kommentar

MYC · 23 februari, 2016 kl. 15:45

Kan nog hålla med om att vi hade lite skarpt ljud under lördagen. Matchningen med Nuprimes DAC10 (försteg/dac), som vi spelade med under söndagen var en bättre matchning till slutsteg och högtalare.

För de som inte vet, så var planen att spela på de stora F200 från Taga. Men pga skada under leverans fick de vara på display istället.

Vh
//Rickard
MYC

Kommentarer är stängda.