High End Mässan 2016 Stockholm

Publicerat av mathias den

20-21 Februari 2016 var Extreme Solutions på plats på HIGH END MÄSSAN i Stockholm. Nedan kan du följa våra reflektioner och se bilder på vad som visades, mycket nöje.

Webben_00010

Vi startade vår resa på Lundqvist & Lindqvist Klarabergsviadukten 90

Webben_00011

Grimm Audio berättade om Grimms teknik och produkter samt spelade på deras Grimm LS1 som är en komplett lösning som kan köpas med eller utan bas i botten. Dessa högtalare hade ett ganska speciellt utseende men lät mycket bra även om du inte satt i en speciell sweetspot. De spelade med mycket luft och röster och instrument lät fantastiskt. Spännande teknik med att släcka ut första reflexerna.

Webben_00012

Webben_00017

Kontrollen för högtalarna ser ni till vänster som även är transport för signalerna till högtalarna.

Webben_00016

Didrik De Geer – berättade hur grammofonbolagen lämnade High Fidelity för dagens ”Skräp”. Han visade även sin hembryggda mikrofon och berättade om sin ombyggda bandspelare som han spelar in med.

Webben_00015

En mycket spännande och rolig figur som har massor med erfarenheter att dela med oss digital-rävar 🙂

Webben_00014

7st fick möjligheten att träffa Sennheiser och lyssna på deras nya Orpheus – Dom bästa hörlurarna som finns och kan köpas för pengar? Jag blev en av de lyckliga att få träffa konstruktören på deras hotellrum och även lyssna på Orpheus. Magiskt!

Webben_00013

Produkt Chefen för Orpheus berättar om hur de utvecklat och byggt hörlurarna.

Webben_00022

AKG N90Q – nya topp lurar som ska ta in AKG i matchen med de andra stora. Det finns flera inställningar på själva luren samt att det går att styra volym m.m. Ljudet var upplöst och det fanns gott om bas om så önskades, en riktigt bra hörlur som passar bra hemma för musik.

Webben_00021
AKG visade även upp fler modeller ur deras sortiment. Harman börjar bli stora och har nu flera kända märken under sitt varumärke.

Webben_00020

AudioNord visade upp fantastiska MAGICO som är en av det bästa högtalare som finns idag. Här kunde du även lyssna på Devaliets nya Phantom högtalare som är aktiva och innehåller allt för att strömma musik direkt till dem från platta och mobil. Om de är snygga är en bra fråga, kanske i rätt miljö? De har stort ljud och mycket botten men frågan är hur bra och det låter totalt, gillar dem inte alls. Det låter i mina öron mycket som subsat system och det är för dyra för det. Devalitet som märke är mycket trevliga och det gör snygga och bra slutsteg som är tunna och med smart teknik.

Webben_00019

Dessa rymdpjäser passar perfekt i Starwars 🙂

Webben_00018

Naim presenterar en läckert paketerad musikspelare som jag gärna skulle ha i mitt kök. Den lät öppet och bra men kanske inte så mycket kraft för större rum.

Webben_00023

MAC Audio presenterade mängder av roliga och prisvärda produkter: Vincent som gör mycket bra elektronik och är mycket prisvärd! Heco tyska högtalare som låter mycket bra och erbjuder många fina modeller i olika prisklasser. Här spelades även mycket rolig elektronisk musik så väggarna skakade och de andra utställarna suckade 🙂

Webben_00024

Vincent och Wharfedale

Webben_00025

PLINIUS – Fina slutsteg och försteg

Webben_00026

JFB Hörlurar

Webben_00027

Vicoustic – Snygga och prisvärda diffusorer och absorbenter till alla typer av rum och behov. Här fanns basfällor plattor för tak och diffusorer i både trä och frigolit. Härligt att det kommer fler bolag som har ett bra sortiment och vet vad de gör.

Webben_00028

Gillade produkterna skarpt och mycket trevliga att prata med kommer nog att användas framöver.

Webben_00029

Perfect Sense ett Stockholmsföretag som säljer fantastiska högtalare och slutsteg/försteg i högsta klassen. Här spelades det på Kawero ett par helt makalöst bra högtalare och en av de bästa på hela mässan. ps.. kolla in hembion som Kawero byggt här.

Webben_00030

Mycket trevlig elektronik som låter fantastiskt.

Webben_00031

En läcker svarv 🙂

Webben_00032

Gold Note från Italien, här spelades det på ett par små högtalare som lät mycket bra och med en mycket bra upplösning, kontroll samt spelade som stora golvhögtalare.

Webben_00033

Joka speakers – Handbyggda högtalare i äkta träfaner med högsta hantverk kvalitet.  Högtalare demades hårt och högt med Metallica och elektronik från Vincent. Det lät mycket bra och både kraft och värme fanns, passade perfekt för hård rock musik. Härligt att höra lite Hårdrock mellan alla pling plong låtar !

Webben_00034

Claes lyssnar på nya Audio Technica med brusreducering. Ska du köpa bra hörlurar och vill ha ett naturligt och bra ljud utan att behöva betala för mycket är detta rätt märke att titta närmare på!

Webben_00035

Audio Technica erbjuder mängder med bra hörlurar, har själv ett par som jag köpte på mässan förra året efter att lyssnat på mängder av lurar. Gillar dem lika mycket fortfarande!

Webben_00036

En bra och prisvärd vinylspelare !

Webben_00037

En fin hörlursförsärkare och DAC från Audio Technica som snart ska lanseras.

Webben_00038

Audio Concept spelade på ett par mycket speciella högtalare med öppen låda eller ställning kanske 🙂 Det är rena IKEA bygget där du själv monterar dem när de kommer i ett paket. Det roliga med dessa är priset på strax över 30.000Kr och det gick att spela otroligt högt och med bra kontroll.

Webben_00039

Ett litet blygt slutsteg stod i bakgrunden och höll stilen när IKEA högtalarna flyttade luft så hela rummet skakade 🙂 Detta är disko med Hifi ljud !

Webben_00040

Hembryggda högtalare och element med spännande lösningar och mycket bra ljud för små pengar ”Nice”

Webben_00041

Hifi Agenten – Här finns många trevliga märken presenterade och det spelades på Martin Logan när vi besökte rummet. Tyvärr kom de inte till sin rätt och lät rätt trist. Har lyssnat på dessa förut och gillat dem skarpt. Elektroniken är Bladelius som är Svenskt och även media spelaren är från dem.

Webben_00042

Äntligen fick jag möjligheten att klämma på en ny Anthem, tyvärr hade de inte AVM 60 som jag är mycket sugen på att sätta in i min bio. Anthem är ett märke jag varmt kan rekommendera och de låter magiskt i både bio och 2-kanals spelning.

Webben_00043

Hörlursförsärkare med rör från Quad

Webben_00044

Webben_00045

Heed presenterades av ljudmakarn och de spelar bra och sprider ljudet mycket bra. Dock var rummet lite för fyrkantigt så det blev mycket bas och lite överstyrt. Men kan varmt rekommendera Heed, mycket bra produkter.

Webben_00046

Alluxity – Ett Danskt märke som jag inte kände till sedan tidigare och deras elektronik var grymt snygg med högupplösta skärmar på produkterna. Dock saknade jag lite botten i ljudet som annars var upplöst och stort.

Webben_00052

Septon visade upp ett stort slutsteg från Rotel och här spelades det ordentligt med rock n roll. Hell Yea !

Webben_00051

En fin whiskey ligger begraven 🙂

Webben_00050

Marantz och Elac fina produkter från Septon

Webben_00049

Sennheiser – Nya HD 800 är fantastiska hörlurar som låter makalöst bra utan att bli jobbiga att lyssna på. Bäst låter model 800S som har lite mer bas och kropp.

Webben_00048

Webben_00047

Alluxity