High End Mässan 2016 Stockholm DAG2

Publicerat av mathias den

Webb_001

AudioVector trevliga högtalare i flera prisklasser. Här spelades på flera olika modeller för att visa hur de låter mot varandra. Här fanns även MQA från Meridian men tyvärr var det ingen demo av det och frågan är hur det går med detta. Har varit snack om det länge men fortfarande är det inget som händer är det en ny DSD ?

Webb_002

Ett gamalt känt märke som kommit tillbaka från graven: Technics
Hela riggen ser retro ut vilket är läckert och känns modernt. Snygga högtalare som låter bra men finns andra på mässan som låter bättre.

Webb_003

Elektrokompaniet samt högtalare från KEF – Brukar låta mycket bra men denna gången tycker jag det bara lät bra. Snygg elektronik med fin byggkvalitet och KEF gör mycket bra och prisvärda högtalare.

Webb_004

Kef högtalarna är snygga och läcker design och låter riktigt bra för pengarna så denna gång var det nog mycket rummet eller musiken som inte fungerade topp.

Webb_006

Hifi & Musik var givetvis på plats och sålde tidningar samt gav möjligheten att lyssna på lurar som förra gången. Det är skönt att det finns några tidningar kvar för oss att läsa även om det idag är bättre på webben med nyheter och uppgifter.

Webb_007

Totem har alltid varit bra när jag lyssnat på dem och gillar deras högtalare. De ligger bra i pris och även designen är snygg och passar bra in i dagens moderna hem. Denna gång var det Pause som höll i demo av dessa gobitar

Webb_008

Totem – Snygga och smidiga surround högtalare för att bygga en bra hembio för musik och film

Webb_009

Webb_010

Elektronik från tyska Burmester högtalare MIST lät helt okej, ett svårt rum som haft stående basvågor varje gång. Men lite bättre denna gång. Liknande setup som förra året.

Webb_011

MR. Furutech Svalander visade upp kontakter och några andra Furutech produkter. Nytt för iår var även rengöring för plast som tex locket på din vinylspelare så det blir mindre repor samt skinande blankt 🙂 ”TV-Shop”

Webb_012

Hegel elektronik, spelades på olika modeller för att visa skillanden samt vad du får för pengarna. Helt okej ljud med högtalare från KEF.

Webb_013

Canton har i mina öron börjat göra bättre högtalare och med mer botten och driv. Tycker ofta när jag lyssnat på dem tidigare har de oftast upplevds som lite vassa och rakt på. Men både stativare och topp modellen spelade med stor och tydlig ljudbild och bra sväng. Dom är även snygga ! Samt att det är svårt att inte gilla McIntosh fina elektronik.

Webb_014

Webb_015

Överblick från Sharaton Hotel där det bästa utrustningen fanns

Webb_016

Canon igen deras senaste gosaker, snygga !

Webb_017

Webb_018

Sennheiser – VIP möte med konstruktören och provlyssning av Orpheus – Ett bygge som är makalöst läckert!

Webb_019

Stora hörlurar är det, men det var lätta på huvudet och skönt när det inte är något som trycker heller!

Webb_020
En förtrollad värld har öppnas och det tog ett tag att bara förstå hur bra det låter.

Webb_021

Ingångar finns för att ansluta det mesta, här kan du även ansluta ett par lurar till och det kommer att säljas en extra box för dem som öppnas med automatik när det är dags att lyssna.

Webb_022

Snyggt förpackade rör som du utan att bränna dig på kan känna på.

Webb_023

En trött och för närvarande på annan planet befinnande Mathias 🙂

Webb_024

Det bästa av Stockholm välljud och fin utsikt mot Stadshuset.

Webb_025

Managern för Orpheus var på plats och berättade allt samt svarade på frågor. Detta var ett av det bästa eventen under mässan vill jag lova.

Webb_026

Såhär fint är allt paketerat när utrustningen är avslagen, när du sedan trycker på volymkontrollen vaknar allt till liv och öppnas.

Webb_027

Här kan ni se hörlursförstärkarna som sitter i varje kåpa för att förbättra ljudet, två på varje sida. Samt det stora membranet längst upp. Det finns en nackdel med denna läckra skapelse och det är att det låter en heldel även för de som inte lyssnar i lurarna.

Webb_028

Senaste skapelsen från B&W presenterades med Classe elektronik. I mitt tycke är detta riktigt snygga högtalare och även elektroniken är inte dum den heller. Dock finns det högtalare som spelar med mycket bättre perspektiv och svärta än vad dessa gör. Men visst är dom makalöst bra!

Webb_029

Nyaste elektroniken från Classe

Webb_030

Claes berättar hur nöjd han är med Orpheus upplevelsen tidigare idag.

Webb_031

En ny leverantör av hörlurar, gillar dem skarpt de erbjuder dig att både byta filer och olika proppar för att de ska passa och låta så bra som möjligt. De lämnar även 3års garanti och de kostade inte så mycket mer än 2000:-
Bra ljud och fin byggkvalitet.

Webb_032

Webb_033

Mycket snygg svarv 🙂

Webb_034

Mårten – Coltrane 3 en trevlig och snygg högtalare av modell stor. Jag brukar tycka att Mårten låter lite vasst och odynamiskt men denna setup lät riktigt bra ! Dock är det ingen dålig elelktronik heller så kanske en bra mix.

Webb_035

Webb_036

PL Audio – Visade upp och spelade på senaste Focal tillskottet i Utopia serien och det lät mycket bra, en av de bästa ljuden på mässan. Svårt att inte gilla designen på högtalarna mycket snyggt paketerade. Ingen dålig elektronik heller och de hade en helt fantastisk rigg förra året med DCS finare dac och allt samt pass labs stora monoblock nu bara de små 🙂

Webb_037

Focals nya högtalare – årets högtalare

Webb_038

Den billigare Focal högtalaren ARIA som även den låter extremt bra för pengarna. Dock är de inte lika snygga och speciella i utseendet utan mer standard.

Webb_039

Isotek – Kända för sina kablar och strömreningsprodukter, personligen tycker jag ps audio är mycket bättre.

Webb_040

Bolab 90 från Bang Oluffsen en viktig högtalare för dem som nästan gått under. Detta är en högtalare som spelar enormt stort och med kraft och upplösning samt en grym närvaro och sweetspot. Blev mycket förvånad hur bra de lät och även deras förmåga att släcka ut omkring ljud.

Webb_041

Styrboxen till högtalarna var inte stor och kopplades via nätverkskablage så det är lätt att gömma undan den.

Webb_042

Många små element är det i toppen och en mycket spännande form. De är snyggare in IRL än på bild. Dock inte så lätt möblerade om du inte har ett stort rum.

Webb_043

Är dom snygga ?
Ett av mässans bästa ljud.

Webb_044

Audio Research fin anläggning med högtalare från Sonusfaber och ljudet lät riktigt bra som förra året var detta ett av de bästa rummen på hela mässan. Här spelades även balndad musik vilket uppskattas hårt !

Webb_045

MUMMS !

Webb_046

Constellation Audio – Extremet läcker elektronik med ett otroligt hantverk och finess. Dessa enheter låter fantastiskt och kostar en slant med.

Webb_047

Meridian inget som spelades när jag var på plats, hade varit kul att höra lite MQA.

Då var det slut med mässa för denna gången och hoppas det kommer en ny snart 🙂


0 kommentarer

Lämna ett svar

Platshållare för profilbild

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *