Besök hos Perfect Sence – Wilson Benesch, CAD, Ypsilon

Publicerat av mathias den

Klockan är 12:00 och söndagens event hos Perfect Sence drar igång.
Denna söndag är det tre märken som står i fokus:
Högtalare från Wilson Benesch
Elektronik från Ypsilon
DAC och lösningar för lokal jordning från CAD

Luke från Wilson Benesch berättade hur deras högtalare är tillverkade och vilka material som används för att skapa ett dött kabinett som inte påverkar högtalarna. Förutom att var unika med att tillverka alla delar och element in house så använder Benesch kolfiber som är starkt och dött. Detta gör att de kan bygga sina lådor utan extra förstärkning och får en mycket bra och död konstruktion.

Luke visade några exempel på hur lådan var byggd och hur materialet skapar en tunn men kraftig konstruktion.

Min kollega Claes, var mycket imponerad av materialet som skapade nya tankar i hans konstruktions sinne 🙂

Genom att arbeta med olika fiberuppsättningar i kolfibern kunde materialet böjas eller vara helt stenhårt. Kolfiber är inte bara ett läckert material det är även snyggt!

Marcus presenterade för besökarna vilka delar som var inkopplade på dagens demo.

Luke visade ett exempel på en vinyl arm i samma kolfiber material, han berättade hur Wilson Benesch inte bara tillverkar högtalaren. De utvecklar och skapar hela lösningen med allt från stativet till färdiga frästa detaljer.

Från CAD (Computer Audio Design) fanns två representanter, skaparen Scott och Isabel som berättade om företagets produkter. CAD har likt Extreme Solutions byggt en egen media server för att rippa och spela upp musik. Förutom servern visade de upp en mycket speciell DAC som går mot andra tillverkare med att inte uppsampla och använda senaste DAC chippen. Lösningen är byggd för USB inkoppling från dator och spelar endast upp PCM material upp till 172. Det är svårt att inte gilla ljudet som kommer från CAD´s DAC, det låter analogt och inte digitalt som det mesta gör idag. Den sista produkten som CAD presenterade var deras lokala jordning, som gör om störningar till energi och förbättrar ljudet och drivet i musiken. Detta är passiva produkter som kan kopplas in direkt till en enhet i anläggningen eller via strömmen för att bättre jorda din strömlist.

Här ser vi elektroniken som gick varm idag på dagens demo. Till höger ser vi Ypsilon, i mitten CAD´s produkter samt några läckra mono block som inte användes från Ypsilon.

Wilson Bennesch en av Europas mest framträdande och tekniskt kunniga tillverkare av högtalare. Högtalaren vi lyssnade på heter Discovery II och har premiär idag.

Detta är en högtalare som spelar mycket homogent och ger en studiomonitor känsla kombinerat med härlig spridning och närvaro. Mycket imponerande och transparent, spelar det mesta typ av musik med bravur. Den spännande konstruktion av basen som består av två element mot varandra där en är öppen och den andra sitter inne i lådan.

Det var en stor behållning att lyssna på Luke som gjorde sitt bästa för att ge oss en tydlig bild över vad som gör deras högtalare unika.

Scott berättade om sina produkter och hans filosofi gällande att jorda utrustningen och få bort alla påverkande störningar från lampor och vårt moderna hem. En demo med och utan jordfilter genomfördes för att själv skapa sig en uppfattning av hur mycket det kan göra.

En annan mycket intressant produkt som Scott berättade om var deras DAC 1543 MKII som är byggd på Philips DA och låter mycket analogt och spelar med ett härligt lugn och kontroll.

Elektroniken från Ypselon var inte bara snygg utan presterade ett mycket bra och rent ljud. Förstärkaren som användes idag heter Phaethon och är en integrerad pjäs.

Här ser vi diskanten som sitter i högtalarna, vilket bygge och här snackar vi magnet! Det gäller att inte ha något som är känsligt i närheten om du vill ha det kvar 🙂

Resultat från dagen är uppenbart, att detta är en mycket kompetent kombination av fantastiska högtalare och elektronik i högsta klassen. Klart bland det bästa jag lyssnat på hos Marcus på Perfect Sence so far. Produkterna från CAD gav mer smak och det vore kul att testa hur mycket deras jordprodukter kan göra i vår demo. Som vanligt beror det mycket på vilken utrustning du har och hur bra din el är och jordningen i produkterna.

Vi tackar Marcus & Co för en mycket trevlig söndag.

Har ni frågor är ni välkomna att kontakta oss