Besök hos Ultimate Sound i Vimmerby

Publicerat av mathias den

Jag och min kompis Claes besökte Ultimate Sound i Vimmerby i helgen.
Vi träffade Jörgen och de andra i personalen hos Ultimate.
Det är en trevlig butik men hög nivå på sina produkter och det var länge sedan jag såg en avdelning med skivor!

DAG1 började vi med att vi lyssnade på flera högtalare samt pioneers hörlurar SE-Master1.
Vi började med att lyssna på högtalare från Revel, Elac, Focal, Definitive Technology och Canton. Dessa högtalare var alla i den lägre nivån där den billigare Elac endast kostar 7990:- en perfekt instegsmodell. Nya Sopra från Focal lät mycket bra och med rätt elektronik från Levinsson är det svårt att misslyckas. Efter Focal gick vi raskt över och lyssnade på TAD Evolution One och här var det total lycka vilken högtalare! Ljudet är transparent och samtliga element spelar i fas och med massor av luft. TAD är en svårslagen tillverkare!

När vi var klara med Evolution One gick vi upp en trappa och satte oss i det stora rummet för att lyssna på TAD Reference One MkII som är den största modellen. Elektroniken som driver högtalarna är också från TAD med stora monoblock, CD samt försteg byggt som en stridsvagn. Här snackar vi stort ljud med en löjligt bra upplösning du hör allt och det låter så transparent att du inte lyssnar på flera element utan en öppen ljudbild. Högtalarna är helt borta och sweetspot finns i hela rummet.
Är detta det bästa högtalarna ? Som vanligt är det tycke och smak vad du gillar men ingen blir missnöjd av TAD.
Ska du åka mot Småland glöm inte bort att besöka Vimmerby, det är en trevlig stad!

Mathias_15

Mathias_21Mathias_23Mathias_14Mathias_17Mathias_18


0 kommentarer

Lämna ett svar

Platshållare för profilbild

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *