Hemmabiomässan i Lund 2022 ”The Rock”

Publicerat av mathias den

Äntligen är det dags att gå på mässan igen, denna gången är det hemmabio produkter som gäller. Mässan genomförs på hotel Scandic star i Lund helgen 18-20/3. Mässan arrangeras av The Rock som är en hemmabio butik i Lund.

Mässans utställare och produkter är följande:

 • Bülow Steensen (JBL Synthesis, Arcam, Revel mfl.)
 • Canseda (Control4, Sonance, Integra, Gallo mfl.)
 • Cinema Solutions (Bioinstallatör/designer som kommer att visa en uppsjö av utvalda fabrikat såsom Wisdom Audio, Trinnov, Kaleidescape, Barco, Clic, WoodUpp, Sony, C4, Dynaudio, Fortress mfl.)
 • Epson (Epson projektorer)
 • Exertis CapTech (Sony, Canton, Chief, Wyrestorm mfl.)
 • Hifi-Agenten (Anthem, REL, Cornered Audio mfl.)
 • NSHT (Procella Audio, Screen Research, Trinnov Audio mfl.)
 • PL Audio (Trinnov Audio, Focal, Ascendo, JLAudio mfl)
 • Septon (M&K Sound, Klipsch, Marantz, JVC, Screen Excellence, Jamo, Projecta, Savant mfl.)
 • Specialelektronik (ATI, Audiocontrol, StormAudio, Barco Residential, Crestron Home, Display Technologies, Kaleidescape, Krix, Pixelgen Design & Wisdom Audio)
 • Walltin Building Control  (Zennio, Weinzierl, Tense, Bab Technologie & Elsner)

Vi har en lång väg att köra från Stockholm så vi siktade in oss på att göra mässan under lördagen. Jag Mathias och min kompis Daniel startade lördagen men en god frukost, så att vi skulle klara av en lång dag på mässan. Här fanns totalt 9 olika rum med bio lösningar och olika produkter. Ett rum var dedikerat för att prata lösningar med The Rock.

Mässan har varit toppen och det är roligt med en mässa som är inriktad på hemmabio. Borde finnas flera mässor av slaget även i Stockholm. Hoppas att någon orkar starta upp en trend för det.

Jag och Daniel är mycket nöjda med mässan och de olika rummen som utställarna har jobbat hårt med att optimera så bra som det är möjligt. Det är betydligt mer jobb att skapa en bra demo miljö för bio är för stereo som är mer vanligt.

Vad är våra personliga intryck från mässan:
Daniel:
Bäst var krix med StormAudio, Barco projektorerna ”sjuk bild”, Wistom audio när dom spelade Metallica 108DB det var läckert och lät mycket bra.

Mathias:
Mycket roligt att äntligen träffas på mässan igen. I mitt tycke var det två rum som stack ut som vinnare på mässan och det var Specialelektronik och Cinema Solutions. Om vi börjar med Cinema Solutions så hade de ett rum men högtalare från Wisdom Audio, Trinnov processor och fantastisk bild från Barco. Mycket bra högtalare och ljudåtergivning, rent ljud med bra klipp och upplösning.

Specialelektronik spelade på högtalare från Krix och elektronik från StormAudio och ATI. Glad att se ett försteg från StormAudio, det är fantastiska produkter som Extreme Solutions jobbat med länge.
Även här var bilden från Barco men en lite enklare modell men bilden var fortfarande makalöst bra! Även ljudet var magiskt, StormAudio är en fantastisk processor som skapar en oslagbar ljudbubbla i hemmabion. Den är även lika bra för musik vilket visades upp på demon. Kan tycka att det saknades lite bas annars var ljudet klart ett av mässans bästa.

Det var många projektorer på mässan och JVC och Sony gör ett mycket bra jobb med att visa fin 4K bild. Dock är det inte i närheten av Barco när det kommer till HDR och färger. Epson visade upp sina senaste modeller och de är fortfarande mycket bra instegsprojektorer. Deras nya Ultra-Short-Throw projektor gör att du får över 100″ i vardagsrummet med laser. Ser ut som en TV med deras snygga duk.

Bulow Steensen visade upp en hemmabio med elektronik och högtalare från JBL.

Hifi Agenten visade upp trevliga högtalare för montering i hörn och den som vill bygga lite mer osynligt. Äntligen fanns även den nya Anthem AVM 90 att titta på. Flera andra Anthem fanns på plats och nyttjades även vid demo. Basar från Rel gick att lyssna på samtidigt som du testar lyckan som förare i Grand Turismo 7 på platystation. Trevligt!

Trinnov och Procella fanns i ett rum presenterat av NSHT och här fanns även representant från Trinnov. Vi stannade och tittade på flera demoklipp och bäst var nya Dune.

PL Audio hade satt upp en stor rigg med högtalare från Ascendo och en fet rigg med Trinnov som processor. Här fanns mässans största bas en 32″ monsterbas som kunde få hela rummet att röra sig.

M&K gör mycket bra bio högtalare och de fanns representerade i en bio demo. För den som gillar Klipsch fanns det även ett rum med deras produkter.

Lördagen avslutade vi med att hänga hos Cinema Solutions som spelade Metallica´s livekonsert i Atmos på 108 DB. Wow vilket tryck och klipp, nu fick systemet jobba lite och musiken kunde höras upp till våra rum på hotellet. Det var klart en toppen avslutning på en lyckad mässa.

Bra fixat av ”The rock” och utställarna, nu ser vi fram emot kommande mässor inom området.
Mathias


0 kommentarer

Lämna ett svar

Platshållare för profilbild

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *