Söndags mässa på Ulfsunda Slott 16 Oktober

Publicerat av mathias den

Årets Take 5 mässa genomfördes igen på vackra Ulfsunda Slott, en härlig höstdag full med hi-fi och musik. Mässdagen gjorde jag tillsammans med en kund och god vän som heter Bosse.

Det fint väder och det kändes som en härlig utflykt att träffa bekanta och lyssna på lite musik. Klockan var strax efter 13:00 när vi öppnade portarna till Ulfsunda Slott. Det var lagom med folk så det gick bra att sitta ner och lyssna i samtliga rum på mässan.

Förutom högtalare och elektronik fanns möjligheten att köpa vinylskivor och titta på akustik produkter.

Vi började vår lyssning hos Klarsund här fanns produkter från MSB, Antipodes och högtalare från Marten. Fina högtalare som spelar stort och upplöst, låt dig inte luras av storleken.

Nästa blev CH Precision och högtalare Rockport Atria II. CH elektroniken är vacker och har flera läckra detaljer. Rockport är stora högtalare som spelar stort och med pondus.

Högtalare från FinkTeam KIM samt elektronik Boulder 866 samt AMG skivspelare. Här var fokus på musik från vinyl och det spelades både Askevik och Dire straits.

Klassiska högtalare från Harbeth och elektronik som passar som klippt och skuren för denna typ av högtalare. Elektronik: Playback design, Allic, Conrad Johnson samt skivspelare Vetere MG-1 RP.

Högtalare från Kroma och elektronik från Riviera, innuOS. En spelglad anläggning som kanske inte har den största spridningen men mycket medryckande ljud och känsla.

Högtalare från Verity Arindal och elektronik från Aurender och Ypsilon. Luftigt och ett av mässans bästa ljud.

Det är viktigt att fika och stråla samman under en dag som denna. Det gjorde vi vid ingången till mässan där du som besökare kunde köpa smörgåsar och fikabröd.

Dagens sista rum började med dom kända högtalarna från Lindström Audio. Högtalarna är uppdaterade och skall vara än bättre än originalet ISO-85. Rummet ångade av analoga lösningar och givetvis vinylspelare (Holbo). Integrerad förstärkare var från Viva Audio Solistino. Dagen till ära fanns även en Revox-bandspelare samt masterband på plats.

Dagens sista rum är också det minsta i storlek med trots det en av de bättre. Här spelades bäst musik och det var imponerade att höra så mycket välljud i det lilla rummet. Högtalare från Apertura och elektronik från: Lumin och Enleum.

Då var mässan över och tiden går snabbt när man har trevligt! Alltid trevligt att kunna åka på mässa och extra trevligt när det är nära. Ett stort plus för ”fri entre” och inbjudan till hela familjen.

Tack Perfect Sense för en trevlig söndag i musikens tecken! Ser fram emot att komma tillbaka nästa år.

Mathias Belevid, Extreme Solutions


0 kommentarer

Lämna ett svar

Platshållare för profilbild

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *