Sweetspot Jönköping 2023

Publicerat av mathias den

Årets Sweetspot mässa gick av stapeln 22-23 April. Mässan genomfördes på Elite stora hotellet i Jönköping. Det är andra året som mässan genomförs på hotellet och trivseln och kvalitén har ökat.

Extreme lämnade Stockholm redan på fredagen och styrde bilen mot Jönköping. Det var skönt att komma upp en dag innan mässan och ha tid att koppla av lite. Fredagen bjöd på fint väder och det var mycket folk på stan i solen. Efter en god middag på ett trevligt tapas ställe var det dags att knyta sig inför mässans första dag. Lördagen började med en mycket bra hotell frukost och sedan började vi besöka de olika rummen. Följ med oss runt Sweetspot och titta på trevliga produkter.

Utställarlistan är lång och en det är en bra mix mellan olika typer av produkter och tekniker. I år kunde besökarna även lära sig mer om biljud av Fatman customs. Personligen gillar jag bredden och hur mässan bjuder in till en härlig gemenskap med något som vi alla gillar.


Stylus

Hos Sylus spelades det på fin elektronik från Soulnote, detta är något lika vackert som välbyggt. Högtalare från YG acoustics. Skivspelare från Vertere som lyckats bra och fått flera utmärkelser senaste tiden.

Skivhallen

Nästa besök blev skivhallen som är placerat närmast första rummet och här fanns det mängder med skivor att bläddra mellan. Det är roligt att se hur vinylskivan fortfarande lever även om det är tydligt att streaming är det som gäller framåt.

Larsen

Larsen har varit med länge på Sweetspot och går i fotspåren av Stig Carlsson. Högtalarna blir bättre för varje modell och är nu uppe i version 9. Tekniken fungerar inte som ett par traditionella högtalare utan nyttjar rummet för att spela.

Audioactive

Snygg elektronik från Aavik och högtalare från Danska Börresen. Spelar öppet och med mycket luft utan att tappa kropp och bas.

Hifi Consult

Här spelades det på Octave, Merason DAC samt SOtM och högtalare från Vienna Acoustics. Sladd står bakom fjärrkontrollen.


APS Tubetechque + Lindström Audio

APS TubeTechnique är ett svenskt företag som bygger slutsteg. Tekniken bygger på en blandning av oldschool och ny teknologi. Högtalarna är också svenska från Lindström Audio och byggda med öppen baffel. Detta är en högtalare som inte bara spelar stort och öppet utan även skapar en härligt levande ljudbild.

Transient Design + Tur-Pex

Utställarna hade både ett rum och ett långt bord i korridoren. I rummet stod ett par högtalare med element av öppen baffel modell. Detta var nya produkter som testades och som inte hunnit spelas in. Elementen kommer från Kinesiska Lii Audio som funnits sedan 2016.

Utanför rummet i korridoren finns flera av utställarnas märken presenterade som IF, Hifiman, Furutech och SilentAngel m.m. Flera mycket intressanta produkter för den som gillar tweeks eller behöver en riktigt bra switch eller transport. Det gick också bra att lyssna på hörlurar från Hifiman ihop med IFIs fina produkter.

P.L.Audio

Här visade PL upp en flora av fina hifi produkter och tillbehör. ISOAcoustic tillverkar mycket effektiva fötter och lösningar för att ta bort eller minska vibrationer. Här fanns också strömprodukter från Isotek som skyddar och förbättrar ljudet. Denna gången spelades det på högtalare från Revival Audio och elektronik från Bel canto samt streamer från Auralic. Favorit basarna från JLAudio fanns på plats och dagen till ära den största och makalösa ”Gotham v2”. Magiskt.

ilicon

Formgjutna öronproppar som passar dina öron och ger en mycket bättre komfort. Det ger inte bara bättre känsla utan även bättre ljud samt hjälper till att stänga ute buller. Använder du lurar i öronen är detta något att titta närmare på.

Fatman Customs – bilstereo

Här snackar vi fett ljud och feta idéer, från Göteborg kommer Gatman customs. På plats i Jönköping fanns tre bilar med ombyggt ljud för både tävling och välljud. Bilarna är optimerade med fin elektronik och bra DSP som är lika viktigt här som hemma. Mycket trevliga och goa personer som gärna pratade ljud i bil. Mycket roligt att bilarna kommit tillbaka till mässan.

Rauna of sweden

Svenska högtalare som funnits i 40år, skapades från början av Bo Hansson & co. Deras kabinett är något som gjort dem unika och skall ta död på ”kabinett” ljudet. Högtalarna spelar fint och mycket musikaliskt. Elektronik från Cyrus som levererar i litet format.

Meta wave

Flera spännande produkter från OePhi både kablage och högtalare och elektronik. Strömprodukter från GigaWatt.

Holographic Audio

Holographic Audio är Lars konstruktioner och strävan efter att tillverka egna produkter som skapar minimal förvrängning. Produkterna fokuserar på ljudkvalitet och är ofta enkla när det kommer till finesser. Vill du ha ett bra slutsteg till rätt pris är detta något att titta på!

Regal

Skaparen Anders kommer från en familj med live musik som det normala. Förutom att konsumera musik och njuta finns ett intresse för att skapa riktigt bra kablar. Zero Technologies står för en konstruktion som flyttar fram vad som är möjligt med en analog kabel. Resultatet gör att du kommer närmare instrument och musiker med ett mer neutralt och öppnare ljud.

Hifi stället

Elektronik från ElectroCompaniet och högtalare från Respons. Högtalarkablar från Supra. Högtalarna är små men spelar rappt och stort.

Saxx

Totem är ett märke som gör roliga högtalare som är lättlyssnade och spelar all typ av musik. Högtalarna är lättdrivna vilket gör att det går att driva med integrerade förstärkare och få ett bra resultat. Även denna gång presterade högtalarna riktigt bra och det är roligt att lyssna. Elektroniken är från PrimaLuna och är trevliga förstärkare med rör.

Ultimate Sound

Från Vimmerby i Småland kommer Jörgen och Ultimate Sound. Här finner vi den senaste modellen av TAD´s stativare. En makalös högtalare som spelar stort och med en enorm musikalitet. För att få bästa möjliga matchning är hela anläggningen från TAD. Även högtalarkablarna är gjorda av TAD.

”Svårt att säga något annat än toppkvalitet!”

Audio technica

Här kunde du lyssna och klämma på hörlurar, det fanns också skivspelare och tillbehör. Audio Technica gör trevliga hörlurar som låter riktigt bra i olika prislägen.

Anatech

En till tillverkare som kommer från sverige, det handlar om slutsteg och försteg. ”Audio that glow” det handlar om rörbestyckade förstärkare och minimalistiska försteg för bästa ljud. Designen är gjord för att passa in i ett modernt hem.

Vintagerummet

Som gamla bilar finns det många samlare av vintage produkter även inom ljud. Här var ett helt rum fullt med spännande produkter för den som gillar detta. Förutom att produkterna har ålder så är det även nostalgi och många minnen för oss som varit med ett tag. Det gör inte saken sämre av att utställaren kan sina produkter och har flera underhållande berättelser att berätta.

Ljudombudet AB

Ett för mig nytt märke som spelade mycket bra och med stor rymd och upplösning. Vi pratar om Grandinote från Italien som gör både förstärkare och högtalare. Här fanns även förstärkare från Luxman.

Svalander

Boken brumfällan har nog inte gått någon förbi. Men här fanns även mässans yngsta deltagare och med henne mängder av tillbehör för skivspelare. Svalander är kända för Furutech samt deras kabel tillbehör och även andra tweeks.

Hifi-agenten

Flera kända märken i stallet och dagen till ära visades två system: Ett med Martin Logan och Bladelius elektronik. Det andra var med Anthem och högtalare från Rel och Mission. Här visades även strömskydd från PowerGrip, kontakter från välkända WBT m.m.

Audio Nord

Här visades flera streaming produkter från Geneva som hade en retro design. Dagens demo var på aktiva högtalare från Kii. Den största nyheten i rummet var den lilla högtalaren från Devialet som många trodde att ljudet kom från Kii när den spelade.

Scan Audio

Här spelades det på högtalare från ATC och elektronik från SOtM och M2Tech. Fina produkter och högtalare som funnits med länge och används i många studios.

Slagmedia

Flera svenska produkter från Engelholm Audio samt elektronik från Harmony Design. Den lilla bruna högtalaren är aktiv och byggd på Hypex elektronik. De har inbyggda filter för att lätt anpassa efter rummet och smak. Lät mycket trevligt.

Mac Audio

Ett brett sortiment av välkända märken samt utvecklar basportar ”Aeroport”. Idag spelades det på HECO högtalare och elektronik från cayjin. Här finns något för varje plånbok utan att tappa ljudkvalitet.


Bankett, spegelsalen

Lördagen avslutades med en mycket uppskattad bankett i spegelsalen. Här fick utställare och besökare möjligheten att äta en god trerätters middag och mingla. Helt klart en stor fördel med Sweetspot mässan som håller ihop utställare och skapar en gemenskap.

Sweetspot är över för denna gången, mässan har varit toppen och stämningen kanon.”

Bra jobbat av Björn och sweetspot events som gjort mässan möjlig och med högre kvalitet än förra året!

Mathias, Extreme Solutions


0 kommentarer

Lämna ett svar

Platshållare för profilbild

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *